Üniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt ya...
Ders Planı
| ALANYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI TEZSİZ (TÜRKÇE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DETAYLI ÖĞRETİM PLANI |
||||||||||||||
| I. SINIF | ||||||||||||||
| I. YARIYILI | ||||||||||||||
| DERS KODU | DERSİN ADI | DERS SAATİ | YEREL KREDİ | AKTS | DERS TİPİ | EĞİTİM DİLİ | ÖN KOŞUL DURUMU | ÖN KOŞUL DERS KODU | GRUPLU DERS | GRUP DERS KODU | VERİLİŞ TİPİ | AÇIKLAMA KODU | ||
| T | U | L | ||||||||||||
| GST 521 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 3 | 3 | 8 | Z | H | - | H | - | Yüz Yüze | - | |||
| GST 523 | Gastronomi Bilimi | 3 | 3 | 7 | Z | H | - | H | - | Yüz Yüze | - | |||
| SEC 501 | SEÇMELİ DERS 1 (Bölüm Seçmeli) | 3 | 3 | 5 | S | H | - | ANA GRUP | - | Yüz Yüze | 1 | |||
| GST 525 | Tahıl Bilimi | S | H | - | E | SEC 501 | Yüz Yüze | - | ||||||
| SEC 503 | SEÇMELİ DERS 2 (Bölüm Seçmeli) | 3 | 3 | 5 | S | H | - | ANA GRUP | - | Yüz Yüze | 1 | |||
| GST 527 | İleri Gıda Teknolojisi | S | H | - | E | SEC 503 | Yüz Yüze | - | ||||||
| SEC 505 | SEÇMELİ DERS 3 (Bölüm/Üniversite Seçmeli) | 3 | 3 | 5 | S | H | - | ANA GRUP | - | Yüz Yüze | 1 | |||
| SMI 519 | İletişim Ekolojisi ve Dijital Çevre | S | H | - | E | SEC 505 | Yüz Yüze | - | ||||||
| SMI 511 | İnternet Haberciliği | |||||||||||||
| GENEL TOPLAM | 15 | 0 | 0 | 15 | 30 | Uzaktan Verilecek Derslerin Dönemlik Bazda Oranı : | ||||||||
| I. SINIF | ||||||||||||||
| II. YARIYILI | ||||||||||||||
| DERS KODU | DERSİN ADI | DERS SAATİ | YEREL KREDİ | AKTS | DERS TİPİ | EĞİTİM DİLİ | ÖN KOŞUL DURUMU | ÖN KOŞUL DERS KODU | GRUPLU DERS | GRUP DERS KODU | VERİLİŞ TİPİ | AÇIKLAMA KODU | ||
| T | U | L | ||||||||||||
| GST 522 | Gastronomide Duyusal Analiz | 3 | 3 | 8 | Z | H | H | - | Yüz Yüze | |||||
| GST 524 | Temel Pişirme Yöntemleri | 3 | 3 | 7 | Z | H | H | Yüz Yüze | ||||||
| SEC 502 | SEÇMELİ DERS 4 (Bölüm Seçmeli) | 3 | 3 | 5 | S | H | - | ANA GRUP | - | Yüz Yüze | ||||
| GST 526 | Gastronomi Turizmi | S | SEC 502 | - | ||||||||||
| SEC 504 | SEÇMELİ DERS 5 (Bölüm Seçmeli) | 3 | 3 | 5 | S | H | - | ANA GRUP | - | Yüz Yüze | ||||
| GST 528 | Sürdürülebilir Gastronomi ve Alternatif Gıda Sistemleri | S | SEC 504 | - | ||||||||||
| SEC 506 | SEÇMELİ DERS 6 (Bölüm/Üniversite Seçmeli) | 3 | 3 | 5 | S | H | - | ANA GRUP | - | Yüz Yüze | ||||
| xx | xxx | S | SEC 506 | - | ||||||||||
| GENEL TOPLAM | 15 | 0 | 0 | 15 | 30 | Uzaktan Verilecek Derslerin Dönemlik Bazda Oranı : | ||||||||
| II. SINIF | ||||||||||||||
| III. YARIYILI | ||||||||||||||
| DERS KODU | DERSİN ADI | DERS SAATİ | YEREL KREDİ | AKTS | DERS TİPİ | EĞİTİM DİLİ | ÖN KOŞUL DURUMU | ÖN KOŞUL DERS KODU | GRUPLU DERS | GRUP DERS KODU | VERİLİŞ TİPİ | AÇIKLAMA KODU | ||
| T | U | L | ||||||||||||
| GST 610 | Bitirme /Dönem projesi | 0 | 15 | |||||||||||
| GENEL TOPLAM | 15 | Uzaktan Verilecek Derslerin Dönemlik Bazda Oranı : | ||||||||||||
| Örnek Çalışmadır | ||||||||||||||
| DERSİN ALANI | T | U | L | K | AKTS | Toplam AKTS'ye Oranı (%) | ZORUNLU DERSLER | SEÇMELİ DERSLER | ||||||
| AKTS | AKTS | Toplam AKTS'ye Oranı (%) | ||||||||||||
| Bölüm Zorunlu Dersleri | 12 | 45 | 60,0% | 45 | 75,0% | |||||||||
| Bölüm Seçmeli Dersleri | 18 | 30 | 40,0% | 30 | 50,0% | |||||||||
| Genel Toplam | 30 | 75 | 100,0% | 75 | 100,0% | |||||||||
| Uzaktan Verilecek Derslerin Öğretim Planı Bazında Oranı : max. %30 | ||||||||||||||