Üniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt ya...
Programın Amacı
Türkiye’de gastronomi alanında yüksek lisans ve doktora programlarının sayısı oldukça azdır. Bugün unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizin, geleneksel damak tadımızın, sofra geleneklerimizin, Osmanlı mutfağı ve Anadolu mutfağımızın anlatıldığı bilimsel makalelerin sayısı da maalesef ki yetersizdir. Bu programda öğrenim görecek öğrencilerimizin öğrenimleri esnasında akademik destek verilecek, derslerin bazıları proje bazında işlenecek ve Türk mutfak kültürünü araştırmaya hevesli bireyler yetiştirilmeye çalışılacaktır. Böylelikle bu programda uygulamalı tezsiz yüksek lisans yapan öğrencilerimiz Türk mutfak bilincini yaşayan ve yaşatan bireyler olarak ulusal ve uluslararası platformda donanımlı ve eğitimli bireyler olarak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmada milli bir rol de üstlenmiş olacaktır.
Program ile, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili olarak sadece güncel, teorik ve kavramsal bilgileri değil, bu bilgilerin iş hayatında nasıl kullanılması gerektiğine dair uygulamaları da öğrencilerine aktarabilecek uzman öğretim elemanlarıyla söz konusu amaca ulaşılmaya çalışılacaktır. Böylece programın, yaşadığı toplumun yemek kültürünü anlamlandırabilen, birikimini yeme-içme sektörüne aktarıp aydınlatıcı bir rol yüklenen, yeni teknolojileri kullanabilen ve bunların gastronomideki yeri hakkında fikir sahibi olan gastronomların yetiştirilmesine veya söz konusu birikimi akademik alanda kullanmak isteyen genç bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunacağı düşünülmektedir.
Program ile, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili olarak sadece güncel, teorik ve kavramsal bilgileri değil, bu bilgilerin iş hayatında nasıl kullanılması gerektiğine dair uygulamaları da öğrencilerine aktarabilecek uzman öğretim elemanlarıyla söz konusu amaca ulaşılmaya çalışılacaktır. Böylece programın, yaşadığı toplumun yemek kültürünü anlamlandırabilen, birikimini yeme-içme sektörüne aktarıp aydınlatıcı bir rol yüklenen, yeni teknolojileri kullanabilen ve bunların gastronomideki yeri hakkında fikir sahibi olan gastronomların yetiştirilmesine veya söz konusu birikimi akademik alanda kullanmak isteyen genç bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunacağı düşünülmektedir.